Nieuws (Terug naar Jaaroverzicht)
28 oktober 2002 Leuke 'herfstachtige' najaars meeting in Amersfoort

Zaterdag 26 oktober was het dan zover, de laatste meeting van dit seizoen. Op de parkeerplaats bij Chryslerdealer Car Studio Eemland verzamelden we met zo`n 24 leden. Helaas was het een grijse dag met nu en dan een straaltje zon en wat regen. Na koffie in het dealergebouw, diverse vergelijkingen met de nieuwe Chrysler convertible (Sebring) en inspectie van elkaars bolides was het tijd voor de tour.

       

Vanaf de Nijverheidsweg zijn we vertrokken naar het 'begin' van de Utrechtste Heuvelrug route. Ook in dit dichtbevolkte deel van Nederland is een mooie route mogelijk. Door diverse dorpjes, over heuvels in een mooie bosrijke omgeving in herftsttenue ging de Le Baron stoed doot het Utrechtse landschap.

Onderweg hebben we een paar maal moeten stoppen om iedereen weer de gelegenheid te geven zich achteraan aan te sluiten. Helaas was de route op 2/3e opgebroken. Zonde, want het laatste stuk is eigenlijk het mooiste. Bij de dichtbijgelegen hockeyclub Kampong hebben we nog een groepsfoto gemaakt. In het clubhuis besloten we de meeting met een drankje. Kijk voor alle foto`s op de fotopagina van de najaarsmeeting!

9 oktober 2002 Op 26 oktober najaars 'Le Meeting' in Amersfoort

Op zaterdag 26 oktober a.s. zal weer een meeting van de nederlandse Chrysler Le Baron Club plaatsvinden. De ontmoetingsplaats zal zijn op de parkeerplaats naast de Chrysler dealer, Car Studio Eemland, te Amersfoort. Na alle tijd te hebben gehad om elkaars bolides te hebben kunnen bewonderen zullen we een mooie route door het Eemland maken. We volgen de Utrechtse Heuvelrug Route. Deze ANWB route staat goed aangeveven met de bekende routebordjes. We stoppen onderweg hooguit om te hergroeperen, neem dus zelf een lekkere lunch mee!

Planning + adres:
De ontmoetingsplaats en tevens begin- en eindpunt van de tour is bij Car Studio Eemland op de Nijverheidsweg Noord 65 te Amersfoort.  We verzamelen hier tussen 11:00 en 12:00 uur. De start van de daadwerkelijke tour zal  zijn om 12:30.  Wanneer nodig verkorten we de route (bij drukke wegen of slecht weer) om zodoende tussen 15:00 en 15:30 uur weer terug te zijn op de parkeerplaats in Amersfoort. Voor vertrek zullen we iedereen voldoende informeren en een kaartje van de route meegeven.Mocht je je nog niet hebben aangemeld, meld je nu alsnog aan voor de najaarsmeeting op info@chryslerlebaron.nl  Niet in het bezit van een Le Baron?  Meerijden of een kort rondje in een van onze bolides is geen probleem. Meld je van te voren wel even aan via info@chryslerlebaron.nl Hopelijk tot zaterdag!
 

5 oktober 2002 Toekomst Chrysler Le Baron club + plannen 2003

Op zaterdag 5 oktober hebben enkele leden een bespreking gehouden over de toekomst van de club. Een gezellige bijeenkomst bij Atze Broeckmans in Amsterdam in klein teamverband met als doel om ideeën uit te wisselen en te bezien of de club qua opzet informeel moet blijven of een officiële status moet krijgen.

Na het uitwisselen van gedachten over de opzet van een officiële club, bleek toch bij de meesten de voorkeur uit te gaan naar de opzet en werkwijze, zoals die tot nu toe is gevolgd. Waarom?

Een officiële status biedt wellicht het voordeel van mogelijke sponsoring en wat meer geld voor o.a. een clubblad en een eventueel voordelige aansprakelijkheidsverzekering die bij evenementen van pas kan komen. Nadelen zijn een verplichte inschrijving in het Verenigingen register van de Kamer van Koophandel, de notaris, de verplichte jaarlijkse ledenvergadering, een bestuur en verder nog wat meer formele verplichtingen t.a.v. boekhouding e.d. Een informele aanpak zoals tot nu toe biedt het voordeel van ongedwongenheid, gratis lidmaatschap en alleen een bijdrage per evenement en de opzet van lokaal te organiseren evenementen, zonder een opgelegde structuur.

Na beide mogelijkheden goed te hebben overwogen, hebben wij met meerderheid van stemmen gekozen voor de informele opzet (zoals tot nu toe). Om wel enige structuur aan te brengen bij het organiseren van evenementen, zal een aantal leden per regio worden gevraagd de organisatie van een lokaal evenement voortaan voor hun rekening te (gaan) nemen.

Wij gaan uit van 3 basis-evenementen per jaar, te weten:
1. Tech Day (technische dag voor sleutelaars - kleine klusjes): april;
2. Zomer Tour: juni;
3. Najaars Tour: september/oktober.

Vraagbaak voor alle zaken: info@chryslerlebaron.nl De persoon achter dit informatie e-mail adres zal om de zes maanden wisselen. Voor de komende 6 maanden is dit Atze Broeckmans.

2003
Wij willen volgend jaar proberen in april weer een Tech Day te organiseren, bij voorkeur in Hellevoetsluis vanwege de goede ervaringen dit jaar.
De Zomer Tour in juni zal waarschijnlijk in de provincie Groningen worden gereden.
Voor de Najaars Tour hebben wij nog geen definitieve beslissing genomen.

Heb je interesse in het organiseren van een evenement in jouw regio? Meld je dan aan bij: info@chryslerlebaron.nl
 

25 september 2002 Chrysler toont nieuwe modellen in Parijs

De Chrysler Group toont dit jaar tijdens de Mondial de l’Automobile in Parijs een aantal opwindende nieuwe modellen, alsmede het bestaande modellengamma dat op verschillende punten is gewijzigd voor modeljaar 2003.
    
De Chrysler California Cruiser concept car is voor Parijs een wereldprimeur. Bovendien kunnen de vele bezoekers in Parijs kennismaken met de Chrysler Crossfire, de volledig nieuwe sportcoupé die volgend jaar zijn opwachting maakt in de showroom van de Chrysler-dealers.

bron: Chrysler Nederland

1 juli 2002 3e Le Meeting in Limburg doorslaand succes

Ook de 3e Le Meeting was een groot succes. Met een grote opkomst, mooi weer, en een prachtige route kon het natuurlijk ook niet meer stuk. Kijk op onze '3e Le Meeting' pagina voor een volledig verslag met foto`s.
 
Klik hier voor een volledig verslag.
 

10 mei 2002 100 Leden

Op 8 mei jl. heeft het 100e lid zich geregistreerd.  Bij de oprichting van de club hadden we zo`n sterke groei niet verwacht.  Zo`n 13 maanden geleden, een paar weken na de oprichting, hadden we 5 leden.

7 april 2002 Tech Day groot succes

Zondag 7 april was het dan zover: de 1e Tech Day van onze club. Stralend weer, een grote opkomst, een mooie garage van Euro Cars, enkele ritjes, en een hoop gesleutel aan de Le Barons zorgden voor een leuke gezellige dag.

Kijk op onze tech-day pagina voor een volledig verslag.
 

28 maart 2002   PT Cruiser cabrio in productie genomen

Tijdens de AutoSalon van Genève heeft DaimlerChrysler bekendgemaakt dat de PT Cruiser Cabrio begin 2004 in productie wordt genomen. De modellenreeks van de reeds uiterst populaire PT Cruiser krijgt hiermee een volgende, belangrijke impuls.

bron: Chrysler Nederland

24 maart 2002 De Chrysler Le Baron club bestaat 1 jaar

Vandaag 24 maart 2002 is het exact 1 jaar geleden dat de nederlandse Chrysler Le Baron club is opgericht. Via de clubs van Het Net hebben we destijds onze eerste stappen op het internet gezet. Vanaf 28 april 2002 ook een eigen website die op 19 juni ook op een eigen domein (www.chryslerlebaron.nl) is geplaatst.

Bij de oprichting van de club grapte we al dat het geweldig zou zijn als we zo`n 30 leden zouden hebben. Het aantal leden is ons blijven verbazen. Vandaag hebben we het 90ste lid er bij mogen schrijven.We hebben 2 leuke Le Meetings gehad en een levenig forum. De Tech-day staat voor de deur, de zomer en andere meetings komen er aan. Kortom met zulke leden kan ook het 2e levensjaar van deze club niet meer stuk.


23 februari 2002 De eerste Tech Day van onze Club

Op zondag 7 april 2002 organiseren wij de eerste Tech Day in de nog jonge geschiedenis van de Nederlandse Chrysler LeBaron Club. We moeten er voor naar Hellevoetsluis, dat wel. Maar wie heeft een rit met deze fantastische auto niet over voor een gezellige dag met elkaar?

We hebben die dag gratis de beschikking over een garage met een ruime mogelijkheid om aan vier auto's tegelijk te werken (eventueel twee daarvan op een brug). Buiten voor de deur is een grote parkeerplaats. Aan ruimte geen gebrek dus! De enige voorwaarden van de garage-eigenaar zijn: Goed humeur, zelf catering verzorgen, eigen gereedschap meenemen (alles is daar splinternieuw)en niet roken in garage en kantoor. Da's buitengewoon sympatiek, denken wij zo....De eigenaar zal de hele dag aanwezig zijn en desgewenst advies geven. Hij gaat zelf niet sleutelen! Tijden: van 10.00 - 16.00 uur plus max. één uur voor de schoonmaak door ons. 17.00 uur gaat de roldeur dicht!

Om een beeld te krijgen van het aantal liefhebbers -zowel diegenen met kleine klusjes, alswel de leden die deze dag sowieso niet willen missen- maken we eerst een deelnemerslijst. Jullie enthousiaste e-mail graag op
uiterlijk 10 maart a.s. naar cor@chryslerlebaron.nl Kijk voor nadere informatie over deze dag regelmatig op deze Nieuwspagina.

12 januari 2002 Chrysler e-mail adres

Voor de liefhebbers onder ons die het leuk vinden om een e-mail adres te hebben met jouwnaam@chryslerlebaron.nl is er nu een mogelijkheid dit aan te vragen.
De kosten van een eigen @chryslerlebaron.nl mail adres zijn € 7,- per jaar.

Intresse ? Mail naar info@chryslerlebaron.nl Vermeld hierin je naam en het gewenste e-mail adres.(Terug naar Jaaroverzicht)