Nieuws (Terug naar Jaaroverzicht)
24 Augustus 2004 Zomer Toerrit naar APOW Antwerpen op 21 augustus 2004 Verslag

Regenachtig begonnen, mooi geëindigd....De 7e LeMeeting.
Klik hier voor het verslag met foto's gemaakt door de organisator Hans de Bruijn.16 Augustus 2004 Zomer Toerrit naar APOW Antwerpen op 21 augustus 2004

Beste baronnen en baronessen,

Hierbij de laatste actuele informatie over onze Zomertoerrit 2004. Op zaterdag 21 augustus bezoeken we als Baronnenclub het fantastische American Power On Wheels - de Amerikaanse autoshow op de Scheldekaaien in Antwerpen. Zie voor meer informatie http://users.pandora.be/ccc/apow_vlaams.htm

We verzamelen ons zaterdagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur op het parkeerterrein van Vliegveld Seppe, zo'n zes kilometer ten oosten van Roosendaal langs de A58 (Breda-Vlissingen). Het is een klein vliegveld voor sportvliegdoeleinden.
We zijn die morgen vanaf een uur of tien welkom in restaurant 'De Cockpit' op het vliegveld voor een kopje koffie en om even bij te kletsen, alvorens de rit naar Antweropen te beginnen. Er is ruime parkeergelegenheid om onze vijftien (of meer) auto's fraai te kunnen opstellen tegen een decor van sportvliegtuigjes.
Vanaf Seppe heb ik een mooie, rustige toerroute uitgestippeld naar Antwerpen - door Rucphen, Essen, Kalmthout, Kapellen, Brasschaat en Ekeren - die ca. 60 kilometer lang is en maximaal anderhalf uur zal duren. We zullen daarbij geen last hebben van alle verkeersmaatregelen rond de Antwerpse ring. Ik heb de route verkend, en dat gaat prima. We vertrekken STIPT om 11.00 uur. We zullen dan rond half één op de Scheldekaaien aankomen. Dan hebben we de hele middag om de honderden antieke en moderne Amerikaanse wagens, pickup trucks en sportscars te bekijken, en natuurlijk onszelf te laten bewonderen. De entree is gratis voor een Amerikaanse auto inclusief twee inzittenden.

De deelnemerslijst staat in het forum en wordt regelmatig geactualiseerd.

ROUTEBESCHRIJVING: (ter indicatie: vanuit Utrecht 95 kilometer, een uurtje dus).

Uit de richting Rotterdam: neem de A16 (Rotterdam-Dordrecht-Breda) richting Breda, neem bij afslag 16 (Etten-Leur) de A58 richting Roosendaal/Vlissingen, neem op de A58 afslag 21 (Bosschenhoofd). Vanaf hier staat Vliegveld Seppe aangegeven.
Uit de richting Utrecht: neem de A27 (Utrecht-Gorinchem-Breda) richting Breda, neem bij knooppunt Hooipolder (Raamsdonksveer) de A59 richting Roosendaal, neem bij knooppunt Zonzeel de A16 richting Breda, neem bij afslag 16 (Etten-Leur) de A58 richting Roosendaal/Vlissingen, neem op de A58 afslag 21 (Bosschenhoofd). Vanaf hier staat Vliegveld Seppe aangegeven.
Uit de richting 's Hertogenbosch: neem de A59 ('s Hertogenbosch-Waalwijk), neem bij knooppunt Zonzeel de A16 richting Breda, neem bij afslag 16 (Etten-Leur) de A58 richting Roosendaal/Vlissingen, neem op de A58 afslag 21 (Bosschenhoofd). Vanaf hier staat Vliegveld Seppe aangegeven.
Uit de richting Eindhoven/Tilburg: neem de A58 (Eindhoven-Tilburg-Breda) richting Breda, neem bij knooppunt Galder de A16 richting Rotterdam, neem vijf kilometer verder bij afslag 16 (Etten-Leur) de A58 richting Roosendaal/Vlissingen, neem op de A58 afslag 21 (Bosschenhoofd). Vanaf hier staat Vliegveld Seppe aangegeven.

Mochten de Belgische Baronnen die naar Antwerpen komen zich toch ook in Seppe bij ons willen voegen, dan nemen zij de A1/E19 (Antwerpen-Breda) richting Breda, vanaf de Nederlandse grens heet dat de A16 A1/E19 gaat over in de A16, neem bij afslag 16 (Etten-Leur) de A58 richting Roosendaal/Vlissingen, neem op de A58 afslag 21 (Bosschenhoofd). Vanaf hier staat Vliegveld Seppe aangegeven.

Groeten
Hans de Bruijn

26 juni 2004 Zomertoertocht 2004 - zaterdag 21 augustus

Op zaterdag 21 augustus organiseren we - bij voldoende belangstelling - de ZOMERTOERTOCHT 2004. Deze tocht voert dit keer naar Antwerpen (B), waar we een bezoek willen brengen aan de jaarlijkse grote show van Amerikaanse auto’s, American Power On Wheels. Het is de 13e keer dat deze autoshow wordt gehouden, maar we gaan er van uit dat dit geen ongeluk brengt. De afgelopen jaren was het immers steeds prachtig weer.

American Power On Wheels brengt meer dan 2000 Amerikaanse auto’s en andere voertuigen alsmede zo’n 25.000 bezoekers naar Antwerpen, waar het twee dagen een groot autofeest is langs de Scheldekaaien. Zie voor meer informatie http://users.pandora.be/ccc/apow_vlaams.htm

De afgelopen jaren was er steeds slechts een handjevol Le Baron-rijders aanwezig op APOW, maar dit jaar willen we het groter aanpakken. Wat is er mooier dan in een kolonne van enkele tientallen Baronnen het terrein van de autoshow oprijden? De toegang is gratis voor elke Amerikaanse auto met maximaal twee inzittenden. Op het APOW-terrein is volop eten en drinken te krijgen.

We stellen voor om op de vroege ochtend van zaterdag 21 augustus op een nog nader te bepalen plaats in West-Brabant te verzamelen, en van daar uit in kolonne en via een aantrekkelijke route naar Antwerpen te rijden.

Belangstellenden wordt verzocht zich voor 1 augustus te melden bij Hans de Bruijn via hdebru@xs4all.nl. Op het forum zal de stand van de aanmeldingen worden vermeld. Begin augustus volgen dan nadere mededelingen over het programma op 21 augustus.23 mei 2004 Verslag: Tech Day bij Euro Cars op zondag 16 mei 2004

We hebben inmiddels een abonnement op mooi weer als we met de club in Hellevoetsluis zijn. En dat was dus ook weer het geval op zondag 16 mei. Een fantastische dag met bijna 30 Baronnen, waaronder slechts één coupe. Enkele leden zonder "rijklare" Baron waren gelukkig ook aanwezig. Er waren eigenlijk niet eens veel mankementen, dus de garage van Euro Cars heeft niet de hele dag vol gestaan. Wel zo prettig voor die leden die een beetje de ruimte wilden hebben. Het was weer een prachtig gezicht, al die verschillende kleuren Chryslers op de parkeerplaats. En er stonden zowaar ook nog twee ouwetjes bij. Eén Chrysler Le Baron en één Dodge 600, beide uit 1986.

In de middag is praktisch de hele stoet een rondje Voorne-Putten gaan rijden. En dat was met het prachtige weer een waar feest. Wel moest er in de haven van Hellevoetsluis (De Vesting) even worden gewacht in een lange file voor de brug, die binnenkomende en vertrekkende zeilers moest doorlaten.Vervolgens ging het op weg langs de andere jachthaven richting Rockanje en Oostvoorne. Vandaar is de stoet via Nieuwenhoorn weer teruggereden naar Hellevoetsluis. Om half vijf 's middags zijn de laatste leden weer naar huis vertrokken. Een geweldig fijne dag met dank aan Euro Cars, die hun garage weer gratis ter beschikking heeft gesteld.

Met hartelijke groeten van Cor & David Haaksman

hier vind u mooie foto's van de Tech-Day.

27 maart 2004 Tech Day zondag 16 mei 2004 !!!!

Hallo beste Baronnen & Baronessen,
Hierbij de eerste aankondiging / bevestiging van onze Tech Day in 2004 bij Euro Cars in Hellevoetsluis. De dag zal worden gehouden op ZONDAG 16 mei a.s. Jawel, dit keer op een zondag omdat er dan nog meer leden aanwezig kunnen zijn. Nadere informatie volgt t.z.t. in dit forum en natuurlijk ook op de Nieuwspagina. Fijn dat wij Euro Cars weer bereid hebben gevonden om ons die dag te ontvangen, waarbij wij weer van hun bruggen en garageplaatsen gebruik mogen maken.Fantastisch toch? Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Wel zullen wij Piet, Sylvia en Richard van Euro Cars een donatie uit de clubkas geven voor hun gastvrije golf koffie en thee en voor gebruik van hun toilet om het allemaal weer weg te spoelen. Als je wilt, kan je je nu al aanmelden: info@chryslerlebaron.nl . Wij rekenen op een heeeeeel grote opkomst! Oja, zo rond lunchtijd is er op zondag nog niet veel open in Hellevoetsluis (tenzij er koopzondag is), maar wij gaan beslist informeren of Lunchroom Just Around The Corner voor onze club eenuitzondering wil maken.

Groet, Webmaster / Redactie

22 januari 2004 SPONSOR ACTIE voor JOUW Nederlandse Chrysler Le Baron Club

Tweehonderdste lid ingeschreven op 18 januari 2004!!

Ons 200ste lid is ingeschreven….Een fantastisch resultaat voor een fantastische club!

De club blijft groeien.......en da's goed! De kosten groeien echter ook! Maandelijks moet er worden betaald voor ruimte op het Internet via z.g. Webhosting. Voorheen bedroegen die kosten tussen 15 en 20 Euro per maand. Inmiddels is dat door de nodige uitbreiding van ruimte gestegen tot een kleine 30 Euro per maand.

Die kosten werden tot eind 2003 nog steeds door één clublid - als tijdelijke donatie - betaald. Alleen in 2002 hebben we uit de clubkas een éénmalige terugbetaling kunnen doen. Wij moeten echter toe naar een jaarlijkse bijdrage van de leden. Sponsoring dus. In een korte rondgang langs de oprichters & leden van het eerste uur is besloten om aan alle leden een vrijwillige jaarbijdrage te gaan vragen. Wij denken aan 10 Euro per jaar. Zoals gezegd: de jaarbijdrage is vrijwillig. Maar om die kleine 400 Euro aan Webhostingkosten op redelijk korte termijn te kunnen voldoen, gaan we in principe uit van genoemd bedrag per lid. Wij zullen uiteraard ruim voor het begin van 2005 bezien hoe de financiën van de club er dan uit zien.

Onze club krijgt door deze vrijwillige bijdragen echter geen "officiële status", dus geen inschrijving bij Kamer van Koophandel, geen statuten, geen bestuur en geen ledenvergaderingen. Er zal wel een aparte bankrekening (spaarrekening) worden geopend. Diegene die "de kas" gaat beheren krijgt de uitdrukkelijke schriftelijk vastgelegde bevoegdheid om deze rekening alleen te gebruiken voor betaling van Website hostingkosten en (eventueel) de drukkosten of kopieerkosten van clubfolders en posters. Niets meer en niets minder.

Controle van "de boekhouding" zal geschieden door (in principe) Atze Broeckmans, Fons Ey, Ramon Schaaf en Cor Haaksman. Als één van deze leden de bankrekening gaat beheren, zal uiteraard in diens plaats een andere toezichthouder worden benoemd. In verenigingstermen heet genoemde groep leden de Kascontrolecommissie. In een bericht aan de leden op de Nieuwspagina zal éénmaal aan het eind van een lopend jaar een korte financiële verslaglegging plaatsvinden met - indien deze daarmee instemt - goedkeuring van de Kascontrolecommissie.

Voor alle andere eventuele kosten bij evenementen e.d. zal zonodig inschrijfgeld worden gevraagd. Wij gaan er van uit, dat ieder lid van deze geweldige club bereid zal zijn een beperkte jaarbijdrage te leveren om zodoende de mooie en veel bezochte Website in stand te kunnen houden.

Op korte termijn zullen alle leden met een bekend en werkend e-mail adres persoonlijk informatie over deze jaarbijdrage ontvangen. Als je echter nu reeds akkoord gaat met dit voorstel en je bijdrage van 10 Euro (lager of hoger is natuurlijk mogelijk) wilt overmaken, dan kan dat op de volgende wijze:

Bankrekening 41.46.74.928 ten name van C. Haaksman - Hellevoetsluis.
Gewenst bedrag invullen en bij de omschrijving (verplicht) vermelden:
vrijwillige jaarbijdrage 2004 NCLBC.
Uiteraard is de afschrijving van je bank-of girorekening je bewijs van betaling. Voorlopig zal op basis van deze bankrekening een bijdragelijst worden bijhouden, totdat de "echte boekhouder" is opgestaan.

MET ZIJN ALLEN KUNNEN WE DE WEBSITE VAN DE CLUB BEHOUDEN!! Kom op dus en doe mee met deze sponsor-actie!
Voor vragen: info@chryslerlebaron.nl

Met vriendelijke groet namens oprichters & leden van het eerste uur,

Webmaster / Redactie

19 januari 2004 Tweehonderdste lid ingeschreven op 18 januari 2004!!

Jawel, beste Chrysler vrienden en vriendinnen……. het is zover. Vandaag is ons 200ste lid ingeschreven….en ook de nrs. 201 en 202 staan op de ledenlijst. En dat, terwijl onze fantastische club op 24 maart a.s. pas 3 jaar zal bestaan!

DaimlerChrysler Nederland heeft ons in het oprichtingsjaar (2001) bevestigd dat er zo’n 350 Baronnen rond reden in Nederland. Als we er nu dus al ruim 200 in ons ledenbestand hebben, is dat heel mooi, nietwaar? Atze Broeckmans en Fons Ey hebben hierover misschien wel eens gedroomd toen zij als oprichters aan dit avontuur begonnen, maar dat het echt zo snel zou gaan hebben ze waarschijnlijk nooit gedacht……Atze? Fons?

Namens de club (dat zijn dus alle leden tot aan de dag van vandaag) spreken wij dan ook een hartelijk welkom uit aan:
  1. Niek Buijssen, Beekbergen – Nederland - de énige echte nr. 200!;
  2. R. Weerts, Loppen – België – nr. 201;
  3. Daan van den Berg, Varsenare, België – nr. 202.
Veel plezier bij de Nederlandse Chrysler Le Baron Club toegewenst!

Webmaster / Redactie
19 januari 2004


(Terug naar Jaaroverzicht)