Nieuws (Terug naar Jaaroverzicht)

April 2007Club Mededeling: Ledenlijst & Forum

Beste clubgenoten,
Er is al enige tijd een discussie gaande over onze leden en de grote schare forumgebruikers (meestal leden).

Allereerst dit: Onze ledenlijst is een handmatig ingevuld overzicht binnen het frame van onze website op het Internet. Het is een pagina, die door de webmaster wordt beheerd, c.q. gemuteerd. Het forum is gebaeerd op speciale software van het bedrijf PhpBB. Het is feitelijk een "doe het zelf pagina" met subpagina's. Het forum "leeft" binnen het frame van onze website. Ledenlijst en forum staan dus volkomen los van elkaar.

Het forum is een open medium, hetgeen wil zeggen dat iedereen die zich o.a. met een username en wachtwoord (voor het forum) registreert, vrij in het forum op alle pagina's berichten kan plaatsen. De registratiemogelijkheid is een vast onderdeel van de forum-software. Niet geregistreerde gebruikers kunnen worden geweerd op alle forum-onderdelen. Zo staan alle forum onderdelen op dit moment ingesteld. Maar een feit blijft, dat je je heel gemakkelijk kunt registreren. Nogmaals : Onze ledenlijst is dus niet gekoppeld (en ook niet te koppelen) aan de gebruikerslijst van het forum.

Een ander punt: Gebrek aan tijd bij onze vorige webmaster en inmiddels ook bij mij en mijn zoon, hebben er toe geleid, dat de ledenlijst niet meer up to date is en zelfs voor de helft niet eens werkt. Ik ben er inmiddels achter gekomen dat de ledenlijst feitelijk niets toevoegt aan de activiteiten van onze club. Het grootste deel van de e-mail adressen blijkt in de loop van de tijd onjuist te zijn, waardoor het aanmaken van een mailinglist geen zin heeft. Het forum en de Nieuwspagina bieden ruim voldoende mogelijkheden aan leden en bezoekers om informatie met elkaar uit te wisselen.

Ik stel daarom voor om de ledenlijst te verwijderen. Aansluitend stel ik voor om het forum in te stellen voor geregistreerde gebruikers; de onzin-registraties hebben alleen maar tot doel "reclame" te maken voor eigen websites, producten e.d. Deze gebruikers hebben tot nu toe geen berichten onder die van serieuze gebruikers geplaatst, simpelweg omdat ze voor 99% geen Nederlands spreken. Gevaarlijk zijn ze in eerste instantie niet voor onze website; je beslist als gebruiker van onze site immers zelf of je doorklikt naar de desbetreffende sites?

Tenslotte wil ik aangeven bereid te blijven om de nieuwspagina up to date te houden en voor de aankondiging en administratieve begeleiding van evementen zorg te dragen. Daarnaast blijf ik vooralsnog de jaarlijkse Tech Day in Hellevoetsluis organiseren en leg ik verantwoording af over de beperkte bank-boekhouding en contant-kas.........maar.........

Zijn er soms liefhebbers die het anders (of beter) kunnen? Overname van het beheer van de website? Wij zijn er klaar voor. Laat het weten! Wordt het weer tijd voor een "ledenvergadering"? Schreeuw het van de daken!

Met vriendelijke groeten,

Cor & David Haaksman - redactie & webmaster adres(Terug naar Jaaroverzicht)