Le Meeting
Verslag van de 1e Le Baron meeting

De 24e mei j.l was het dan zover, de eerste georganiseerde bijeenkomst van de Chrysler LeBaron club.nl “Le Meeting” in Almere-Stad. En ik geloof wel dat het een succes was, want alles werkte mee: het weer was uitgelezen voor de gelegenheid, er was voldoende geschikte parkeerplaats waar we rustig bij elkaar konden staan en foto’s nemen (de gemaakte foto’s volgen nog in digitale vorm…) en de opkomst: 8 leden veelal in  gezelschap van partners en gezinsleden, waarvan 5 per LeBaron convertible, één coupé (Tom’s convertible was nog niet reisvaardig) en nog een tweetal tijdelijk zonder LeBaron, waarvan Paul met een vervangende Golf cabrio voor z’n vorige week opgeblazen LeBaron.

De verzameling in Almere-Stad (het begin).           Het hele gezelschap op het terras voor LeBaron.          

Er waren eveneens een tweetal berichten van verhindering. Geen slechte ‘score’ voor een eerste keer.Na het verzamelen om of vlak na 12:00 u op het terrein naast het politiebureau in Almere, de kennismaking met elkaar en elkaars auto’s. Uiteraard konden alle convertible kappen open met dit weer, en gingen de motorkappen ook open om de techniek te kunnen vergelijken. Er was een verscheidenheid van Veezessen en viercylinders, Turbo en nonTurbo, Automaat en manual, Amerikaanse en Europese achterhand, werkende en niet-werkende airco’s, convertible en vast dak.

          De achterhand... Met deze foto is iets bijzonders aan de hand. Er lijken maar vijf wagens op te staan, maar de twee achterste (een convertible en de coupé van Tom) staan precies achter elkaar en lijken samen te vallen. Zó kan je dus óók een hardtop maken...           

Fons hoopte achter de gebruiksaanwijzing van het afdekzijl (“boot cover”) te komen, omdat die bij zijn auto nog altijd ontbrak. Maar de een na de ander bleek toch ook niet geheel het geheim van een strak en volgens de regelen der kunst gemonteerde ‘cover’ te kennen.We raakten niet snel uitgekeken en uitgepraat, zodat we ons pas om 13:15 u door sanitaire behoeften en dorst, genoodzaakt voelden ons richting Grand-Café Le Baron aan de Grote Markt te begeven. Daar bleek Maik ons met smart op te zitten wachten (sorry Maik) omdat hij rechtstreeks daar naartoe was gegaan en de verzameling op het parkeerterrein had overgeslagen.

De staatsiefoto, zonovergoten in de natuurlijke omgeving...          Voor de fotosessie (Richard Bakker op de vóórgrond..) (53541 bytes)          

Gevraagd naar de reden van de naam “Le Baron” voor deze horecagelegenheid, bleek deze door een vorige eigenaar te zijn bedacht, maar voor zover bekend niets met Chrysler of het type auto te maken te hebben gehad. Na deze glimp op de binnen’stad’ van Almere volgde onze excursie naar Muiden. Ook tijdens deze gezamenlijke rit werkte alles mee, zelfs de (ontelbare) stoplichten vormden geen hindernis om met een ‘ongebroken’ colonne deelnemers door de Flevopolder te cruisen. De enige passende uitdrukking ervoor, want kruisen zou te veel nuchter Hollands zijn geweesr en ‘crossen’ was het al helemaal niet. En als er dan toch naar een minpuntje gezocht moet worden, dan was het alleen maar dat we geen enkele benzinepomp tegenkwamen, terwijl er wel een aantal Baronnen naar vers en kostbaar sap verlangden. Maar we zijn er gekomen, al was de parkeergelegenheid bij het Muiderslot lang niet zo riant en zelfs enigszins illegaal.

Bij het Muiderslot...           Illegaal gestald...mja :)          

Vandaar gingen we dan ook al snel ieder weer ons weegs, wat voor enkele van de aanwezigen nog een bezoek aan een autohandel in A’dam Noord inhield, waarvan bekend was dat er een aantal Le Baron’s in voorraad stonden. Terwijl we de oude plaats Muiden uitreden, stond daar zowaar nóg een ‘vrije’ LeBaron geparkeerd. Met de hele stoet dus nog een extra rondje gedraaid om ook deze van een door Atze opgemaakte en meegebrachte folder te voorzien, in de hoop dat deze zich binnenkort ook als lid aanmeldt.

Een mogelijke kandidaad in A'dam Noord (afterparty..)

Het was een eenvoudige bijeenkomst met een bescheiden programma, maar zo was het ook aangekondigd. Niettemin een bijzondere ervaring voor alle (adspirant) LeBaronners, die voor herhaling vatbaar is. Zodat ook degenen, die om wat voor reden dan ook deze dag niet aanwezig konden zijn, deze ervaring ook nog eens deelgenoot kunnen worden.   Stuur ook jullie foto’s in, zodat we ze in dit verslag kunnen verwerken. pijl.gif (61 bytes) klik hier om terug te keren naar de beginpagina.