Le Meeting
Verslag van de 2e Le Baron meeting

  Eindelijk was het dan zover……de tweede Le Meeting van Baronnen en Baronessen. De eerste Le Meeting was op 24 mei en kijken we dan nog even terug naar het aantal auto’s dan tel je vijf convertibles en één coupé. Tjonge………het waren er op 21 oktober héél wat meer. Dat moet dan ook een opsteker zijn geweest voor de clubgrondlegger Atze en de organisato-ren Ramon en Paul.  

              


12 Convertibles (waarvan zelfs één Dodge 600) en drie Coupé’s. Twee leden met een Convertible konden helaas niet blijven vanwege andere afspraken. Zij konden “de rijtoer” dus niet meemaken……jammer, want het zou een héél geslaagde dag worden!
 

            

Wij verzamelden met z’n allen op de parkeerplaats van het evenemententerrein aan de kanaalweg in Vianen. Het was niet moeilijk te vinden…Net zoals bij de eerste meeting kwamen de auto’s druppelsgewijs de parkeerplaats op en begonnen we de dag met het bewonderen van elkaars auto’s en de speciale uitvoeringen. Er kwamen ook regelmatig kijkers op de parkeerplaats, die zich afvroegen wat dit allemaal te betekenen had.

            
verschillende generatie`s...

Nadat enkelen nog even de zeer Hollandse, noodzakelijke kop koffie ergens in de buurt hadden gehaald, de koppen waren geteld en de routebeschrijving was uitgedeeld, gingen we van start. Het was al direct duidelijk dat het een heel fijne dag zou gaan worden……mijn zoon David en ik mochten meerijden met Atze in zijn V6 Convertible. De meeste auto’s reden dakloos en dat was een mooi gezicht. De route liep door de Betuwe met plaatsen op de ANWB-wegwijzers als Leerdam, Giessendam, Gorinchem enzovoort. Niet dat wij in die plaatsen zijn geweest….verre van dat…..wij reden de Lek en Linge Route van de ANWB en die gaat zeker niet door of langs grote plaatsen. Prachtige landweggetjes, over hoge en lage dijken, door schilderachtige polders en het bleef nog een lange tijd zonnig. En op de steeds slingerende dijken heeft David zijn best gedaan om staand in Atze’s open car foto’s te maken van onze stoet Baronnen. “Pas op David, daar komt weer een bocht!” Onderweg zagen we zowaar een geparkeerde champagne kleurige Le Baron Coupé. Weer een nieuw lid erbij, als hij of zij dit verhaal leest, toch?

          

Halverwege zijn we gestopt in het dorpje Hoornaar (had ik nog nooit van gehoord!). Daar parkeerden wij onze auto’s op een pleintje in het midden van het dorp. ’t Was een fantastisch gezicht, al die Baronnen op zo’n klein pleintje! Even om de hoek was een gezellig eethuisje met een buitenterras, waar de meesten van ons een plekje vonden. Een Motorclub was daar ook al neergestreken voor enkele versnaperingen…..Jammer voor één van hen was, dat zijn prachtig glimmende Harley een lekke achterband had gekregen…….hij moest zich later - toen zijn vrienden allang weg waren – met een ophaaldienst naar huis laten brengen.

             

In de tussentijd konden wij op het terras de regen zien aankomen, maar dat ging wel vergezeld van het nodige eten en drinken…….en dat was dus lekker!
Ja, teruggekomen op het Dorpsplein moesten toch wel alle kappen op onze Convertibles. De Coupé’s zijn van zichzelf al waterdicht…..Gelukkig gaan die dakjes allemaal netjes automa-tisch…dus knopje drukken……even de handles vastklikken en daar gingen we weer voor het tweede deel van onze tocht. Het ging zachtjes regenen…geplenst heeft het die dag gelukkig niet. En weer volgde een aantal prachtige weggetjes en dijkjes, waarop onze Baronnen zich prima thuis voelden.

Bij terugkomst in Vianen hadden we er een heel mooie ervaring bij. Een fantastisch geslaagde dag voor de eigenaren (en gezinsleden) van die geweldig mooie Chrysler Le baron.Cor & David Haaksman
Zondag 28 oktober 2001 ....................................Stuur ook jullie foto’s in, zodat we ze in dit verslag kunnen verwerken.

pijl.gif (61 bytes) klik hier om terug te keren naar de beginpagina.