Le Meeting

Verslag van de 7e Le Baron meeting - APOW Antwerpen

Vijftien LeBarons hebben zaterdag in Antwerpen de American Power On Wheels carshow opgeluisterd. Elf leden verzamelden zich zaterdagmorgen op het vliegveld Seppe bij Roosendaal om vandaaruit gezamenlijk naar de Scheldestad te rijden.

Aanvankelijk zag het er niet best uit: het plenste in Roosendaal, en de tweeentwintig baronnen en baronessen zochten gauw de warmte van het vliegveldrestaurant op voor een kopje koffie. En warempel, vijf minuten voor het geplande vertrek naar Antwerpen hield het op met hard regenen. Er viel nog wel een druppeltje en het was ronduit fris – de kappen moesten dus helaas omhoog blijven – maar gedurende de zestig kilometer lange rit door dorpjes als Rucphen, Essen, Kalmthout, Kapellen, Brasschaat en Ekeren bleef het gelukkig droog.

De colonne van elf LeBarons viel wel op in het op zaterdagmorgen toch al drukke Belgische verkeer, maar we konden vrijwel altijd in gesloten formatie rijden. Slechts een enkele keer zorgde een stoplicht voor een ‘breuk’ in het peloton, maar dankzij goede communicatie per portofoon tussen de kop en de staart raakte er niemand 'zoek'.Rond 13.00 uur kwamen we in Antwerpen aan, waar zich op de Scheldekaaien al enkele honderden Amerikaanse auto’s hadden verzameld. De organisatie daar bleek goed voorbereid ('Aha, de LeBaronclub, komt u maar mee'), want we werden keurig naar een open plek midden op het showterrein geleid waar we alle elf LeBarons naast elkaar konden opstellen. Enkele baronnen waren al op eigen gelegenheid naar Antwerpen gekomen, en die stonden dus al op het terrein. Daarna was het autootje-kijken geblazen.

Van tientallen Corvettes (de Belgische Corvette- en Camaroclub is de organisator van APOW) tot prachtige oldtimers en van gigantische Peterbilt-trucks tot klassieke zilveren Airstream-caravans. En in de markthal tientallen kraampjes met accecoires en autoversierselen.

Als grote meevaller klaarde het ook nog in razend tempo op, zodat vrijwel de hele middag de zon scheen en de kapjes van onze wagens toch nog naar beneden konden. Iedereen ging daarna op eigen gelegenheid zijns weegs. Al met al een heel geslaagde zomertoerrit, al had het weer wat beter mogen zijn. Maar we hebben ons als Baronnenclub weer eens mooi laten zien.

Klik HIER voor de andere foto's.