Tech Day


Verslag van de 2e Le Baron Tech Day

Die morgen reden mijn zoon David en ik al om 9 uur naar Euro Cars, maar wat je ook van plan bent……bij die garage zijn ze altijd al heel vroeg aanwezig. Piet & Richard waren er al veel eerder. Piet’s vrouw Sylvia kwam heel snel daarna. Wij konden dus beginnen met het ophangen van het Chrysler spandoek en een aantal vlaggen. En wij profiteerden ook nog even van de stilte….car op de brug en nog net dat mooie oude uitlaatsierstuk weer terug op het nieuwe achterste uitlaatdeel.

              

Om half tien kwam het tweede clublid aangereden. Lekker vroeg dus! Zo rond 11 uur stond er al een hele rij Baronnen op de parkeerplaats en waren er al tientallen bekers koffie in de garage “weggetapt”. En er volgden nog vele bekers koffie en auto’s. Een flink aantal leden had wat klussen in gedachten en ook aan onze eigen auto moest het een en ander gebeuren. Wij hebben overigens sinds 1 maart een lunchroom en Julie kan dat op zaterdag al niet meer alleen! Zij belde mij om 12 uur om te komen helpen. En dat bleek nodig!

In de tussentijd was David al begonnen met het vervangen van de koplampkleppenmotor, welwillend bijgestaan door Theo van den Broek uit Almere. Later heeft hij het met hulp van onze Hellevoetse vriend Aart en diens zoon Fabian klaargespeeld om het rechter achter raammotortje te vervangen en zelfs een andere radio in te bouwen! …..Monteurtje!!…..

En natuurlijk zijn ook andere leden aan het klussen geweest. De inhoud van een door één van hen meegebrachte grote gereedschapskist is door velen dankbaar gebruikt. Er is dus naar hartelust buiten gesleuteld en dat was al een feest op zich vanwege het prachtige weer. Van Piet’s garage & bruggen is overigens ook vele malen dankbaar gebruik gemaakt.

              

In onze lunchroom werd het vanaf 1 uur ontzettend druk. We hebben het geweten hoor, die reclame overal in Hellevoetsluis op de clubposter! En vele leden hebben ons die dag een bezoekje gebracht. Heel plezierig en goed voor de kassa!

Later in de middag heeft een groepje leden nog een leuke toerrit in de omgeving gemaakt en daarbij is natuurlijk een drankje op een van de terrasjes in De Vesting (oudste deel van Hellevoetsluis) niet overgeslagen……

Toen ik pas om tien voor vijf naar Euro Cars terug ging, kon ik Martin Ponder en Ramon Schaaf nog net gedag zeggen. Zij waren de laatste twee leden die terug naar huis gingen. En Piet en David stonden natuurlijk op mij te wachten. Onze eigen witte Baron stond heerlijk “gerepareerd” klaar voor een afsluitend ritje in de omgeving. Piet benadrukte nog eens dat het ook voor hem, Sylvia en Richard een heel fijne dag was geweest en dat is een mooi compliment aan de club, toch?

Wij zien elkaar hopelijk allemaal weer tijdens de komende Zomer Le Meeting!

Hartelijke groeten,

Cor, Julie & David Haaksman
Hellevoetsluis

pijl.gif (61 bytes) Tech Day fotopagina